ТОП-5 рецептів літнього смузі

Літо – час ягідного розмаїття і легких вітамінних страв та напоїв. Якщо у вас на дачі щедро вродила малина, смородина, вишня, а в магазині неподалік за символічну ціну продають банани, до того ж у кухонній шафці лежить без діла міксер чи блендер, смузі може стати стравою на щодень. Ми ж запропонуємо 5 доступних рецептів цього вишуканого і простого десерту.

Бананово-малиновий смузі

  • На одну порцію знадобиться:
  • банан – 1 шт.
  • свіжа або заморожена малина – склянка
  • молоко – 0,5 склянки

Перед приготуванням банан помістити на 10 хвилин в морозилку. Щойно він трохи затвердне, порізати на кружечки. Всі інгредієнти для смузі помістити у блендер і збити до однорідної консистенції.

Бананово-сирний смузі з какао без цукру

На дві порції:

  • сир – 100 г
  • банан – 1 шт.
  • молоко – 300 мл
  • какао-порошок – 1-2 ст.л.

Для напою бажано вибрати стиглі солодкі банани, тоді не буде потреби у цукрі. Від кількості какао залежить шоколадна насиченість. 

Збити сир і какао в чаші блендера, поступово додати порізаний банан і долити охолоджене молоко. 

Готовий смузі можна посипати какао.

Смузі із заморожених ягід

  • Ягоди заморожені (будь-які) – 1 склянка
  • Йогурт натуральний, без добавок – 0,5 склянки
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Сік фруктовий (або молоко) – за смаком

У блендері з’єднати йогурт, заморожені ягоди, ванільний екстракт. Додати трохи соку або молока. Збити до однорідності.

Якщо ягідний смузі з йогуртом вийде дуже густим, то можна влити ще соку або молока і ще раз збити. Одразу ж спожити.

Смузі з цитрусових

  • 4 великих солодких апельсини
  • 1 червоний грейпфрут
  • 3 банани
  • жменя льоду

Вичавити з апельсинів і грейпфрута сік. Банани очистити і порізати. Скласти всі інгредієнти в блендер, збити до однорідного стану. Подавати, прикрасивши цедрою і скибочками апельсина і грейпфрута.

Смузі для тих, хто худне

Продукти (на 2 порції)

  • Салат – 100 г
  • Шпинат свіжий – 60 г
  • Кінза – 10 г
  • Петрушка свіжа – 15 г
  • Селера – 2 стебла
  • Яблуко – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимон (сік лимона) – 1 шт.
  • Вода – 150 мл

У блендер налити питну воду, додати шпинат, листя салату і подрібнити. Додати нарізані стебла селери, шматочки яблука і банана, авокадо і лимонний сік. Додати кінзу і петрушку. Все збити.

Морквяний смузі з яблуком і апельсином

Продукти (на 2 порції)

  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Насіння льону – 1 ст. ложка

Моркву почистити і нарізати кубиками. Яблуко почистити і нарізати кубиками. Апельсин розрізати навпіл і вичавити сік.

У чашу міксера влити вичавлений сік з м’якоттю апельсина, додати порізані моркву і яблуко, а також пів ложки насіння льону.

Збивати спершу в режимі пульсації, а потім на повільній швидкості до однорідного стану.

Розлити морквяний смузі з яблуком і апельсином у склянки, присипати насінням льону.

Смачного!
0 0 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі