Спільнота під назвою “Хліб – усьому голова” з’явилася нещодавно у соцмережі. У ній діляться рецептами хліба і демонструють власну випічку. Чому люди печуть хліб самі, а не купують його у магазині, і звідки у чоловіка це хобі, журналісти LifeTer дізнавалися в ідейного натхненника групи Олександра Сохацького.
- Пекти люблю з дитинства, але більш серйозно почав до того ставитись коли мама просила місити паску, – розповідає Олександр. – Кожного року приїжджав на хутір і допомагав місити тісто. Потім дома також почав пекти. Теща пекла свою паску, дружина свою, а я – свою. Змагалися, в кого краща вийде.
Трохи згодом Олександр побачив пост про те, що хтось із друзів спік хліб на заквасці, вирішив і собі.
- Я знайшов в неті, як вивести закваску, вивів, спік хліб і все. Не знав, що потрібно трохи залишити закваски, далі знову виводити не хотів. Потім знайома поділилась закваскою, я вже знав, як її розводити і почав експериментувати. Шукав рецепти в Інтернеті і випробовував, потім попав на чудовий майстер-клас, де пояснили, як місити тісто і так навчився.
Хліб Олександр пече вдома у звичайній електричній духовці, вимішує вручну, замість цукру використовує мед.
Чоловік почав шукати у мережі однодумців, спілкуватися, в результаті об’єднав їх в групу. Її учасники планують спілкуватися не тільки в Інтернеті, а й ділитися секретами під час майстер-класів. Наразі розміщують фото своїх виробів і рецепти.
Молодець. Вигідно. Корисно і з любовю.