Тернополянин Олександр Сохацький пече хліб на заквасці і гуртує однодумців

Спільнота під назвою “Хліб – усьому голова” з’явилася нещодавно у соцмережі. У ній діляться рецептами хліба і демонструють власну випічку. Чому люди печуть хліб самі, а не купують його у магазині, і звідки у чоловіка це хобі, журналісти LifeTer дізнавалися в ідейного натхненника групи Олександра Сохацького.

  • Пекти люблю з дитинства, але  більш серйозно почав до того ставитись коли мама просила місити паску, – розповідає Олександр. –  Кожного року приїжджав на хутір і допомагав місити тісто. Потім дома також почав пекти. Теща пекла свою паску, дружина свою, а я – свою. Змагалися, в кого краща вийде. 

Трохи згодом Олександр побачив пост про те, що хтось із друзів спік хліб на заквасці, вирішив і собі. 

  • Я знайшов в неті, як вивести закваску, вивів, спік хліб і все. Не знав, що потрібно трохи залишити закваски, далі знову виводити не хотів. Потім знайома поділилась закваскою, я вже знав, як її розводити і почав експериментувати. Шукав рецепти в Інтернеті і випробовував, потім попав на чудовий майстер-клас, де пояснили, як місити тісто і так навчився.

Хліб Олександр пече вдома у звичайній електричній духовці, вимішує вручну, замість цукру використовує мед. 

Чоловік почав шукати у мережі однодумців, спілкуватися, в результаті об’єднав їх в групу. Її учасники планують спілкуватися не тільки в Інтернеті, а й ділитися секретами під час майстер-класів. Наразі розміщують фото своїх виробів і рецепти. 

 

 

0 0 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Інна
Інна
8 місяців тому

Молодець. Вигідно. Корисно і з любовю.